Альтанка з мангалом і казаном може стати серцем вашого учатски!

Побудувавши родове гніздо, кожен гостинний господар радий збирати під своїм дахом членів сім'ї і близьких друзів. І якщо взимку добре куштувати ароматний чай у вітальні під потріскування дров у каміні, то жарким літом тягне на повітря - подихати квітучим садом і насолодитися ласкавими променями сонця. При цьому, хочеться пригостити своїх гостей розсипчастим апетитним пловом або соковитим шашликом. Для цього слід знайти місце для будівництва альтанки з мангалом і казаном. У неї є всі передумови стати серцем вашої ділянки.

Визначаємося з конструкцією альтанки

Якою буде зона відпочинку, вирішувати виключно вам. Можна звести капітальна будова з просторою їдальнею, та господарським комплексом, що включає в себе мангал і місце для казана. А якщо у вас не дуже велика присадибна територія, то цілком можна обмежитися легким бельведером з невеликим мангалом. Останній слід робити адаптованим для установки казана. Для альтанки зазвичай використовується цегла і дерево, а от мангал можна виконати з кованого металу. Крім практичності, витончені чавунні деталі несуть ще і декоративну навантаження. Якщо ви вирішили зупинитися на капітальному варіанті будівництва, то альтанку можна використовувати в будь-який час року. Креативним наміром стане святкування в ній Різдва, прикрасивши її зсередини і зовні. Тепла стаціонарного вогнища буде цілком достатньо, щоб обігріти галасливу компанію.

Під будівництво альтанки краще підібрати рівну поляну в безпосередній близькості від будинку, ідеально, якщо неподалік розташовуватиметься природний або штучний водойму. Обов'язково, перед зведенням споруди, слід зробити відповідний фундамент, наприклад, полегшений стрічковий. Звичайно, це залежить від того, який варіант павільйону ви віддасте перевагу: повністю відкриту альтанку з мангалом і казаном, закритий навіс з барбекю і меблями або капітальна будова, розділене на зони.

Вибираємо мангал

Краще заздалегідь визначитися з модифікацією мангала, щоб він органічно вписувався в загальний антураж альтанки і був придатний для казана. Вогнище, виконаний з металу, варіант найбільш поширений і фінансово доступний. Але чавун, як матеріал для мангала, більш кращий. Він довговічний, добре тримає тепло, що дозволяє економити на паливі, простий в експлуатації. Можна зробити стаціонарну жаровню з цегли, але в цьому випадку слід робити посилений фундамент. Можна зупиниться на електричному мангалі, але тоді зникне вся принадність смаку і запаху їжі, приготовленої на свіжому повітрі, зате вас не дратуватиме дим і гар. У цьому випадку вирішуйте, що для вас важливіше.

Підлога в альтанці оптимально викласти спеціальною плиткою з ухилом в два градуси. Це робиться для того, щоб був зручний стік води до спеціальних отворах, зробленим в цоколі. Подібна передбачливість при будівництві допоможе містити ваше приміщення в чистоті і значно полегшить прибирання. Зовні альтанку добре декорувати зеленими кучерявими рослинами, можна встановити навколо неї невеликі ліхтарики, щоб візуально виділити зону релаксу.