Кухонні раковини сьогодні виготовляються з найрізноманітніших матеріалів. Виробники подібних виробів прагнуть перевершити конкурентів і звернути на себе увагу споживачів, через що постійно удосконалюються у своєму ремеслі. Однак, незважаючи на те, що асортимент кухонних раковин на вітчизняному ринку досить широкий, ось уже тривалий час стабільним попитом користуються вироби з штучного каменю. У чому ж полягають специфічні особливості та переваги подібних раковин? Чи мають вони якісь недоліки? Поговоримо про це нижче.
Як виробляють такі мийки
Для виготовлення розглянутих виробів використовується метод термоформинга (майстри обробляють вихідний матеріал під високими температурами), причому готову раковину отримують шляхом склеювання між собою кількох її елементів. Технологія склеювання є безшовної, завдяки чому кожна * раковина для кухні зі штучного каменю *, яку споживачі можуть у наш час знайти на спеціалізованому ринку, відрізняється приголомшливими показниками міцності.
Що ж стосується матеріалів, що використовуються для виготовлення подібних конструкцій, то ними, найчастіше, стають: граніт (його до складу раковини має входити не менше 80%) і спеціальні полімерні речовини (близько 20%). Причому саме граніт забезпечує високу міцність виробу, а полімери використовуються для скріплення.
Переваги розглянутих раковин
Що можна сказати про недоліки
До недоліків розглянутих виробів можна віднести, хіба що, їх велику вагу. А крім того, незаперечними вадами володіють браковані раковини або раковини, виготовлені з порушеннями технології. Тому, коли будете вибирати мийку для своєї кухні, подбайте, щоб її стінки були досить широкими, щоб на поверхні виробу не виявилося ніяких сколів, тріщин та інших деформацій, і щоб мийка була якісно відполірована.